НовиниСтародавня історіяТеми

В Ірані археологи знайшли незвичне стародавнє поховання

В Ірані у сільській місцевості в провінції Кордестан археологи знайшли стародавній людський скелет у двох глечиках. Про це повідомляє Tehran Times.

Поховання-Історія в школі

Згідно з повідомленням, дослідження проводилося під керівництвом Науково-дослідного інституту культурної спадщини та туризму в Сарвабадському районі.

У місцевому департаменті туризму зазначають, що скелет належить до парфянської епохи (247 рік до н.е. — 224 рік н.е.).

“У парфянській похоронної традиції гігантські глечики зазвичай грали роль труни, а у виявленої гробниці, тіло помістили у два глиняних глечика. Нижче ребер тіло, схоже, належало людині, яка померла від травм”, – розповів керівник проєкту Шокух Хосраві.

Довідка:

Парфянська імперія, також відома як Імперія Аршакидів, була великою політичною та культурною потугою на території Ірану. Це прадавня держава, що виникла близько 247 року до н. е. на півдні та південному сході від Каспійського моря на території сучасної Туркменії та підкорила в період розквіту своєї влади та політичного впливу (середина І ст. до н. е.) великі області від Межиріччя до кордонів Індії.

Парфяни переважно перейняли мистецтво, архітектуру, релігійні вірування та королівські відзнаки своєї культурно неоднорідної імперії, що включала перську, елліністичну та регіональні культури.

На піку свого розвитку Парфянська імперія простягалася від північних меж Євфрату, на території сучасної центрально-східної Туреччини, до східного Ірану.

Залишити відповідь

Back to top button