Друга світова війнаКонспекти уроків історіїКонспекти уроків історії України 11 класКонспекти уроків всесвітньої історії 11 класНовиниТеми

Набір інтерактивних карток “Україна в роки Другої світової війни (1939–1945)”

Український інститут національної пам’яті до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні підготував набір карток “Україна в роки Другої світової війни (1939–1945)”. Він призначений для використання в освітньому просторі.

Друга світова війна-Історія в школі

Картки містять інформацію про Україну часів Другої світової війни. Про ціну, яку заплатили українці в боротьбі з нацизмом, перебуваючи не тільки в Червоній армії, а й у лавах Об’єднаних Націй. Матеріали розкривають тему злочинів проти людяності обох тоталітарних систем – сталінської комуністичної та гітлерівської нацистської. Також йдеться про Український визвольний рух, тактику “випаленої землі”, остарбайтерів, Голокост та інше.

Листівки мають сучасну інтерактивну форму – доповнені QR кодами, а також звуковим рядом (голос за кадром – журналіста, радіоведучого Василя Шандро). Це сприятиме кращому розумінню, засвоєнню та запам’ятовуванню інформації про український вимір Другої світової.

В умовах сучасної інформаційної агресії особливо гостро стоїть питання унеможливити спекулювання фактами історичного минулого. Зокрема, тема Другої світової донині залишається чи не найбільш дражливою в нашому суспільстві. Історична пам’ять українців про ту війну досі не позбавлена ідеологічних нашарувань і радянських міфів. Вона є полем боротьби не тільки за минуле, а й майбутнє.

Переконані, від того, наскільки молоде покоління знатиме історичне минуле, залежатиме його патріотизм, національна самосвідомість та активна громадянська позиція.

Завантажити набір карток у якості для друку (pdf) можна  тут

Завантажити набір карток зі звуком (формат з mp3)  тут

Завантажити набір карток у повному обсязі  тут

Футляр для карток  тут

Завантажити: Набір інтерактивних карток “Україна в роки Другої світової війни (1939–1945)” (Розмір: 5.6 MB, Завантажень: 2559)

Один коментар

Залишити відповідь

Back to top button