НовиниТемиУНР- Українська Народна Республіка

Українська залізниця організує спеціальний рейс на станцію Крути у роковини бою київської молоді з російськими загарбниками

Українська залізниця організує спеціальний рейс на станцію Крути у роковини бою київської молоді з російськими загарбниками. Потяг вирушить із Києва в неділю, 28 січня.

Як повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”, поїзд за № 798/797 Київ – Крути – Київ відправлять зі столиці о 08:35 ранку. Планується, що він прибуде на місце вшанування подій 100-річної давнини о 10:20 годині. У зворотному напрямку поїзд вирушить рівно о 15:00, а до столиці повернеться о 16:49.

Укрзалізниця долучилася до організації урочистостей з нагоди сторіччя бою під Крутами. Зокрема, товариство надасть швидкісний поїзд для перевезення учасників до місця проведення заходів з вшанування загиблих студентів і курсантів”, – зазначається в офіційному повідомленні перевізника з цього приводу.

Бій біля залізничної станції Крути відбувся 29 січня 1918 року. За 130 км від Києва кілька сотень курсантів і козаків протягом 5 годин чинили спротив 4-тисячному підрозділу більшовиків на чолі з Муравйовим. Оборонці Києва змогли суттєво затримати наступ червоних банд на українську столицю, і цей час дав змогу делегації УНР укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував тодішню молоду українську державність. Загибель студентського куреня під Крутами увійшла в історію України, як символ патріотизму й жертовності в боротьбі за незалежність. Полеглих воїнів урочисто поховали на Аскольдовій могилі в Києві.

Залишити відповідь

Back to top button