Конспекти уроків історіїКонспекти уроків історії України 8 клас

Козацтво у першій чверті ХVІІ століття. Петро Конашевич-Сагайдачний (8 клас. Історія України) + Презентації

Автор: Сербин Лілія Петрівна

Навчальний заклад: Олександрівська загальноосвітня школа Каланчацької селищної ради Херсонської області

Тема:   Козацтво у першій чверті ХVІІ століття. Петро Конашевич-Сагайдачний

Мета:

         навчальна: визначити  роль українського козацтва в першій чверті ХVІІ ст. в боротьбі з іноземними загарбниками; розглянути основні напрями морських походів козаків; поглибити знання учнів про військове мистецтво українського козацтва; охарактеризувати діяльність гетьмана Петра Конашевича – Сагайдачного;  визначити мету та наслідки участі козацтва в Хотинській війні;

       розвивальна: розвивати картографічні,   хронологічні уміння та навички учнів, уміння працювати з підручником, аналізувати історичні факти та події, робити висновки,  працювати у групах,  доводити або спростовувати твердження, працювати з історичними джерелами;

виховна: виховувати в учнів інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України,  виховувати   толерантне ставлення до інших культур та релігій, прищеплювати інтерес до вивчення історії.

Обладнання:  підручники,  атласи з історії України, портрет Петра Сагайдачного, презентація «Козацтво у першій чверті ХVІІ століття. Петро Конашевич-Сагайдачний», відеоролик «Морські походи козаків», презентація «Хотинська війна», роздатковий  матеріал до теми, папір А-4, фломастери, стікери.

Тип уроку:    урок  вивчення нового матеріалу

Форма уроку: квест-урок

Методи і прийоми:  презентація-супровід до теми, «історичний місток»,  «дерево бажань»,  робота в групах, «спільний проект», «пошук інформації»,  керований перегляд відеоролика,  «мозковий штурм»,  «історичне фехтування», «шкала думок», «мої здібності».

Завантажити: Козацтво у першій чверті ХVІІ століття. Петро Конашевич-Сагайдачний (8 клас. Історія України) + Презентації + Сертифікат (Розмір: 17.6 MB, Завантажень: 694)

Залишити відповідь

Back to top button