ГолодоморСРСРТеми

Гройсман: Вивчення історичної правди про трагедію Голодомору дозволить наблизити визнання його актом геноциду українського народу з боку Ізраїлю

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає Ізраїль до суспільного діалогу та спільного вивчення історичної правди про трагедію Голодомору 1932-1933 років в Україні. Про це він сказав в ході зустрічі з  співголовою Українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань торговельного та економічного співробітництва, Міністром з питань охорони навколишнього середовища, Міністром у справах Єрусалиму та спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним.

На думку Володимира Гройсмана, такий крок стане основою визнання Голодомору актом геноциду українського народу з боку Ізраїлю у майбутньому.

“Наше прохання полягає у тому, щоб це питання вивчити. Я думаю, що для єврейського народу буде багато відкриттів, скільки десятків тисяч євреїв загинуло у Голодоморі, і таким чином вийти на діалог щодо вивчення цієї проблематики. Коли ми її вивчимо, багато питань у свідомості зміниться і можна буде підійти до цього питання (визнання Ізраїлем Голодомору актом геноциду українського народу)”, – наголосив Володимир Гройсман.

Раніше питання визнання Голодомору актом геноциду обговорювалося під час переговорів Глави Уряду України з Президентом Ізраїлю Реувеном Рівлином та Спікером Кнесету Юелем Едельштейном, що проходили в рамках офіційного візиту Володимира Гройсмана до Держави  Ізраїль.

Залишити відповідь

Back to top button