МузеїНовиниТеми

У Львові відбудеться відкриття інноваційного інтерактивного музею історії міста

30 липня 2020 року об 11:00 на вул. Краківська, 21 у Львові відбудеться відкриття першого в Україні інноваційного інтерактивного музею історії міста.

Музей, Львів-Історія в школі

Унікальність музею полягає в поєднанні інноваційних технологій, історичних артефактів з приватних колекцій, фондів українських та європейських музеїв, 3D діарам доповнених запахами та звуками. Тут можна буде побачити 39 реалістичних фігур видатних постатей історії міста: Короля Данила Галицького і його сина Лева Даниловича, Івана Підкову, Богдана Хмельницького, Йоана Георга Пінзеля та багато інших.

Всі фігури виготовленні максимально наближеними до зовнішності людини: справжнє волосся, протезування «кібер-шкіри» згідно з антропологічними дослідженнями та рекомендаціями істориків. Над створенням музею працювало понад 40 науковців, близько 20 наукових інститутів, 51 наукова організація та 68 музеїв із 7 країн світу, а також велика команда українських скульпторів, художників, гримерів, пастижерів та психологів.

Музей стане унікальною туристичною локацією для гостей та жителів міста у підземеллі Церкви Преображення ГНІХ. Засновниками проєкту є: благодійний Фонд «Воскресіння» Української Греко-Католицької Церкви, Валерій Галан та Юрій Бірюченко.

Представників ЗМІ запрошують долучитися до висвітлення:

10:00-10:50 – реєстрація представників ЗМІ

11:00 – офіційна частина за участі представників влади та мерії міста

11:15-11:45 – Слово поважних гостей, засновників музею та його команди

12:00 – Екскурсія музеєм для гостей заходу.

З 15:00 відвідати музей зможе кожен охочий.

Нагадаємо, що восени цього року в Києві на площах Національного комплексу “Експоцентр України” (ВДНГ) буде відкрито перший інтерактивний простір “Музей науки”.

Залишити відповідь

Back to top button