Російсько-українська війна (2014)

Російсько-українська війна: 27 червня 2023

27 червня (вівторок)

489 день повномасштабної російсько-української війни.

ЗСУ-Історія в школі
Сили територіальної оборони ЗСУ продовжують готувати додаткові резерви. Хтось з досвідом – їх відразу видно неозброєним оком. Вони більш впевнено себе поводять, допомагають інструкторам під час занять. Хтось зовсім недавно приєднався до лав Збройних Сил України. Але всі старанно навчаються, бо розуміють, що настане час коли доведеться застосувати набуті знання і навички у реальному бою. Зокрема, відпрацьовувалися злагоджені дії у складі двійок, четвірок та відділення. Вивчали основи військової топографії, вміння переміщуватися на незнайомій місцевості. Велика увага приділяється психологічній підготовці і витривалості під час обкатки бронетехнікою і проходження смуги перешкод. Вистоїмо і переможемо! Служба зв’язків з громадськістю 119 окремої бригади ТрО ЗСУ

Оперативна інформація станом на 06.00 27.06.2023 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася чотириста вісімдесят дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. У напрямках Новодарівка – Приютне та Новоданилівка – Роботине мали успіх, завдають вогневого ураження артилерією по виявлени цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Російські окупаційні війська зазнають значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці.

Українські воїни вели наступальні дії на Бахмутському напрямку, у районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Іванівське, Курдюмівка, Північне, мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України, зокрема, і трьома зенітними керованиими ракетами із С-300. Силами та засобами протиповітряної оборони було знищено дві крилаті ракети “Калібр” та 7 ударних БпЛА типу “Shahed” . Крім того, противник атакував з північного напрямку чотирма безпілотними літальними апаратами невстановленого типу (імовірно ударні), усі дрони знищено.

Також, протягом доби, ворог завдав 45 авіаційних ударів та здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось 38 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гірськ Чернігівської області; Середина-Буда, Сорокине, Кореньок, Ходине, Стукалівка, Юнаківка, Локня Сумської області, а також Уди, Червона Зоря, Одноробівка, Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Пильна, Козача Лопань, Мороховець, Лукянці, Ізбицьке, Плетенівка, Огірцеве, Волохівка, Бударки, Землянки, Чугунівка та Одрадне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Стельмахівки. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Веселого, Спірного і Роздолівки на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне і Роздолівка – Донецької.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Богданівки. Завдав авіаударів в районах Сергіївки, Соледара та Білої Гори. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти здійснили безуспішні наступальні дії в напрямку Первомайського. Завдали авіаційних ударів в районах Авдіївки та Сєверного. Здійснили артилерійські обстріли населених пунктів Суха Балка, Авдіївка, Орлівка, Водяне, Карлівка, Невельське, Олександропіль, Валентинівка, Керамік, Степове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки, успіху не мав. Завдав авіаційного удару біля Красногорівки. В той же час, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку підрозділи сил оборони звільнили село Рівнопіль Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки, Благодатного і Макарівки. Здійснив обстріли населених пунктів Іллінка, Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Сторожеве, Єлизаветівка, Богоявленка, Вугледар, Золота Нива, Макарівка, Новосілка, Новопіль та Зелене поле Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Левадного та Олешок. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Темирівка, Новодарівка, Левадне, Ольгівське, Малинівка, Запоріжжя, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Оріхів, Щербаки, П’ятихатки, Лобкове Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Дудчани, Ольгівка, Республіканець, Львове, Тягинка, Бургунка, Качкарівка, Миколаївка, Зміївка, Антонівка, Наддніпрянське, Молодіжне, Інженерне, Зеленівка, Херсон, Білозерка, Берегове, Дніпровське, Ромашкове і Чарівне Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.

У населеному пункті Привілля Луганської області загарбники посилюють контррозвідувальний режим, передусім, на виявлення серед місцевого населення інформаторів Збройних Сил України. Протягом тижня так званий «мер» Привілля Дудник особисто пересувався вулицями на обладнаному гучномовцем автомобілі погрожував та забороняв місцевим мешканця спілкування з особами, які перебувають на підконтрольній України території. Також ця особа погрожувала місцевим жителям «адміністративною відповідальністю» за такі дії : для жінок – арешт до 15 діб, для чоловіків – арешт до 30 діб, з вилученням майна та засобів зв’язку.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 пункт управління, 12 артилерійських підрозділів ворога на вогневих позиціях, 1 район зосередження противника, 2 склади боєприпасів та 3 інших важливих цілі ворога.

Загалом, минулої доби, наші воїни ліквідували 590 російських окупантів. Також ворог втратив 5 танків, 14 бойових броньованих машин, 28 артсистем, дві РСЗВ, один засіб ППО, 10 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 21 автомобіль та 6 одиниць спеціальної техніки.

Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо разом!

Слава Україні!

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.06.23 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22 to 27.06.23 were approximately:

  • особового складу / personnel ‒ близько/ about 226170 (+590) осіб ліквідовано / persons were liquidated,
  • танків / tanks ‒ 4036 (+5) од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 7834 (+14) од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 4083 (+28) од,
  • РСЗВ / MLRS – 626 (+2) од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems ‒ 386 (+1) од,
  • літаків / aircraft – 314 (+0) од,
  • гелікоптерів / helicopters – 308 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level – 3492 (+10),
  • крилаті ракети / cruise missiles ‒ 1261 (+2),
  • кораблі /катери / warships / boats ‒ 18 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн/ vehicles and fuel tanks – 6772(+21) од,
  • спеціальна техніка / special equipment ‒ 563 (+6).

Дані уточнюються / Data are being updated.

Бий окупанта! Разом переможемо! Наша сила – в правді!/ Strike the occupier! Let’s win together! Our strength is in the truth!

Back to top button