Російсько-українська війна (2014)

Російсько-українська війна: 3 березня 2022

3 березня (четвер)

Восьмий день повномасштабної війни. Тривають бої на всіх ділянках фронту. Ворог активно обстрілює всі прифронтові міста, цілеспрямовано знищуючи житлову забудову і вбиваючи цивільних містян. Значних руйнувань зазнали Харків і Чернігів. У Запорізькій області окупанти дісталися Енергодара і зробили спробу взяти під контроль Запорізьку АЕС. На Київщині сили ворога прорвали оборону й дісталися околиць Бучі й Ворзеля, у цих населених пунктах точаться міські бої. Поблизу Харкова розгромлено танкову колону російських військ. Разом до Перемоги!

Будинок у Чернігові, у який 3 березня 2022 влучила російська бомба (світлина 13 березня)
Будинок у Чернігові, у який 3 березня 2022 влучила російська бомба (світлина 13 березня)

Хроніка повномасштабної війни: 24 лютого – 24 грудня 2022 р. / Укладачі: к.і.н. Сергій Гірік; д.і.н., проф. Алла Киридон; за заг. ред. д.і.н., проф. Алли Киридон. Київ: Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво», 2022. 152 с.

«Нас стільки разів хотіли знищити. Не змогли. Ми пройшли стільки всього! І якщо хтось думає, що, подолавши все це, українці злякаються, зламаються або здадуться – він не знає нічого про Україну. І йому нічого робити в Україні». Звернення Президента Володимира Зеленського.
Back to top button